• 0 Items - 0,00
    • Trenutno nema proizvoda u korpi.

O Autoru

Nebojša Ivanović je rođen u Vlasotincu 1964. godine. Po zanimanju je lekar – hirurg onkolog. Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu je profesor hirurgije.

Nebojša Ivanović je kao profesor na Katedri za hirurgiju Medicinskog Fakulteta u Beogradu autor naučnih rasprava i studija iz oblasti hirurške tehike i prognoze karcinoma dojke, objavljenih u vodećim svetskim publikacijama onkološke hirurgije (naslovi najznačajnijih radova: „The number of negative nodes as a prognostic factor in breast cancer: A difficult concept to defend“, „Is there any place for the N/T quotient as a prognostic factor in breast cancer?“, „Fragmentation of axillary fibrofatty tissue during dissection facilitates preservation of the intercostobrachial nerve and the lateral thoracic vein“). Jedan je od retkih hirurga koji je kreirao i publikovao sopstvenu hiruršku tehniku poštedne operacije karcinoma dojke, u vodećem svetskom časopisu za tu oblast, “The Breast”.

Pored karcinoma dojke sa uspehom se bavi hirurgijom štitaste žlezde, melanoma, tumora debelog creva, hirurgijom tumora jetre…
Nebojša Ivanović takođe nosi titulu podrum-majstora Vinskog viteškog reda „Simeon“ iz Vlasotinca koju je zaslužio kao veliki ljubitelj i jedini proizvođač vina od osnivača viteškog reda. Vinski viteški red „Simeon“ je osnovan 2010. godine.

Roman „O ženkama i mužjacima“ je njegovo prvo objavljeno književno delo.